Main Menu
Search Site

powered by FreeFind
Les 1: Hoe te veranderen
Door Peter Farley www.4truthseekers.org
 
Waarschijnlijk weet niemand beter hoe moeilijk het is om te veranderen dan ikzelf, je zou kunnen zeggen dat ik het boek ‘erover heb geschreven’. Zes of zeven weken geleden voordat ik San Diego verliet om gridwerk in Florida te doen werkte ik met iemand van de groep waarbij de gidsen haar continu vertelde dat het nodig was om naar een nieuwe auto op zoek te gaan. Gehecht als we zijn aan alle oude manieren van omgaan met het leven waarbij we bijvoorbeeld onze gedachten gebruiken om uit te zoeken wat wij denken dat het beste voor ons is in onze beperkte omstandigheden, gaf ook zij geen gehoor aan het advies. Toen ik vandaag terugkwam in San Diego was het eerste wat ik hoorde dat die en die een auto ongeluk had gehad en dat haar auto total loss was. In navolging van deze wat nare les was ze nu toch begonnen met het zoeken naar een nieuwe auto om de oude waar ze zo gehecht aan was geweest te vervangen.

Er is een spirituele wet die ervoor zorgt dat alles waar we gehecht aan zijn door de spirit van ons afgenomen wordt om ons te laten zien dat we het niet nodig hebben. We kunnen bijna alles hebben wat ons hart begeerd, zolang als we maar niet gehecht raken aan dingen. Dit blokkeert namelijk de gehele Golf van dingen in en uit onze levens. Zo werkt dat met mensen als ook met dingen.

Als je hier 1 minuut stil over bent en je zelf voorstelt in een staat te zijn waarin de alles wat je nodig hebt ook daadwerkelijk hebt zonder de zorgen en de pijn van de gehechtheid daaraan, hoe zou dat zijn? De moeilijkste les die ik in mijn training heb moeten leren is dat het een overdadig en genereus universum is en dat spirit en de gidsen beter voor mij wensen dan ik voor mezelf. Met dingen bij ons houden, ze angstvallig verzamelen en vastklampen als het karakter Lenny doet in Steinbeck’s klasieke boek ‘Of Mice and Men', resulteert slechts in het verliezen ervan.

Gehechtheid is hetgeen dat de stroom van al het goede in onze levens stopt en ons achterlaat met een gevoel van ongeïnteresseerdheid en niet geliefd te worden. Overgave aan de stroom brengt ons elke dag bewijs van hoezeer we geliefd worden. De hoogste orde van meesters is de orde van de Varagi – Varag betekent ‘onthechting’. Onthechting betekent niet dat je niet lief hebt of geen passie voor het leven, in feite heb je 10 keer meer, 1000 keer meer, meer passie en zorg omdat je niet probeert de rivier (spirit) onder jouw controle te houden of met jouw wil te besturen. Zoals New Orleans uitgevonden heeft en nog vele, vele andere steden en landen binnenkort zullen ontdekken, dit werkt niet. Om met de stroom mee te gaan, met de natuur te werken in plaats van haar in een harnas te zetten en te controleren, om een voertuig te zijn voor spirit, niet een manipulator van spirit, is de weg waarop het leven werkelijk voor ieders hoogste goed, doel, en intentie werkt.

Als werkelijke spiritualiteit gemakkelijk was, was iedereen van ons al reeds een meester en was het niet nodig om hier in vleselijke vorm aanwezig te zijn; hoe dan ook, spirit geeft de mensen de lessen die ze nodig hebben en niet de lessen die ze willen.

Ik heb niet één ‘spirituele reus’ gevonden die op dat punt van ontwikkeling is gekomen door andere dingen dan door overgave tot dit proces van een medewerker met moeder natuur en spirit te zijn, en met samenwerking met en van hun eigen hoogste gidsen.

Dit zijn precies dezelfde gidsen waarvan de meeste mensen zeggen dat ze ze niet kunnen horen simpelweg als excuus omdat ze nog niet klaar zijn om hun eigen vrije wil over te geven om zo iets beters in hun leven toe te laten.

We kunnen allemaal onze lessen extern gaan leren op een manier van hoe ‘die en die het doet’, zoals ik eens deed, zoals iedereen die ik zie probeert te doen, of we kunnen het proces leren begrijpen en onze wil overgeven tot dat hogere doel en zo rustig in de stroom van de dingen terecht komen waar onze wil zal samenwerken met de hogere wil voor het hogere goed van iedereen. Wanneer de gidsen zeggen iets te doen, is het dan niet voor iedereen zijn hoogste goed?

Zal je worden ontzien voor geven, voor overgave, voor je niet gehecht voelen tot dat kleine ene ding waar je zo erg aan vasthoudt? Zal je echt ooit een ander persoon zijn wezen kunnen bezitten? Laat het geen of laat hen gaan, en kom er als de vlinder waar we zo veel over horen, achter hoe goed het voelt om iets tot je terug te zien keren op manieren waarvan je nooit gedacht had dat het Mogelijk zou zijn.

Oefening 1: oefen in het loslaten van gehechtheid van ten minste één ding per dag en kijk uit naar de spirituele tekenen die vertellen over wat spirit denkt dat je nodig zou hebben en in welke mate dat beter voor je is. Totdat je ook klaar bent om je gehele wil over te geven aan spirit, kun je dagelijkse stappen nemen om het te laten zien dat je werkelijk, zeer werkelijk vanuit je hart hierom geeft.

L and BW, Peter